Beyonce

I dagens pop industri är Beyonce en världsstjärna. Hennes låtar spelas globalt och hon är en stor stor popikon vad gäller även mode och kroppsideal. Beyonce är helt enkelt en stark och inflytelserik person som förutom musiken även har medverkat i både TV och film.

Men hur ser Beyonces musikhistoria ut och hur startade hennes karriär?

Beyonces tidigare karriär och familj

Beyonce Giselle Knowles föddes den 4 september 1981 i Houston, Texas, USA. Beyonce är tack vare hennes enorma framgång och framstående samarbeten en av de mest inflytelserika och välbetalda personerna med en årlig inkomst på 87 miljoner dollar mellan åren 2007-2008. Beyonce kallas i flera sammanhang även för Queen B eller Bey. Men Beyonce är inte den enda i familjen med en talang för kreativitet och underhållning. Hennes pappa Matthew Knowles var länge Destiny’s Childs manager, och hennes lillasyster Solange Knowles är en framgångsrik skådespelare som har medverkat i filmer som bland annat “Bring it On”, men hon är även sångerska och har släppt flera skivor och EPs. Beyonce började sin karriär som medlem i den mycket framgångsrika gruppen Destiny’s Child. När gruppen hade ett uppehåll år 2002 började hon sin solokarriär som snabbt tog raketfart. Framförallt efter lanseringen av albumet “Dangerously in Love”  som vann 5 grammys år 2004. Skivan innehåller bland annat låtar som “Crazy in Love” samt “Baby boy”.  Efter denna skivan har hon släppt flera andra populära skivor som bland annat “I Am… Sasha Fierce” som släpptes år 2008. Totalt har Beyonce som soloartist eller som medverkande person sålt mer än 75 miljoner skivor.

Beyonces karriär som skådespelare

Men förutom sin musik är Beyonce även en väldigt framgångsrik skådespelare. Hennes första film var “Carmen: A Hip Hopera” som är en musikalfilm som hade premiär under år 2001. Några år efter detta, år 2006 hade hon huvudrollen i filmatiseringen av den berömda broadwaymusikalen “Dreamgirls”. För hennes medverkan i filmen belönades hon med två stycken Golden Globes. Efter hennes fantastiska prestation i ‘Dreamgirls” har hon medverkat i flera andra filmer, bland annat “Obsessed” som hade premiär år 2009. Dessutom har hon rösten för Nala i den nya filmatiseringen av “Lejonkungen” som har premiär under 2019.

Men hennes resa fortsätter och tack vare hennes enorma popularitet och inflytande kan man räkna med att se henne i flera filmer framöver.

Beyonces privatliv

Beyonce har under sina verksamma år, då framförallt som solosångare samarbetat med Jay-Z som är en amerikansk hip hop artist. Men sedan den 4 april 2008 är de också gifta och sambos. Den 7 januari 2012 födde Beyonce deras första barn Blue Ivy Carter. Under 2017 födde hon även tvillingar.

Beyonces privatliv

Flera gånger under sin karriär har Beyonce även pratat ganska öppet om sina depressioner som framförallt drabbade henne under hennes medverkan i gruppen Destiny’s child. På grund av den höga efterfrågan och pressen på gruppen hade hon vid flera perioder i sitt liv så svåra depressioner att hon inte kunde äta eller gå upp ur sängen. För att hjälpa andra som kämpar med samma tillstånd har hon valt att prata mer öppet om detta på senare tid. Även om det var ett ämne som hon förnekade under åren i popgruppen Destiny’s child.