Nyheter

Nyheter

Celine Dion

Celine Dion

Den fransk-kanadensiska sångaren Celine Dion dominerade poplistorna på 1990-talet med nr 1-hits som "The Power of Love" och "The Power of Love" Vem är Celine Dion? En stjärna från en ung ålder, sångaren Celine Dion har spelat in nio franska album och vunnit flera utmärkelser sedan hon var 18 år. Hon levererade sitt första engelskspråkiga album, Unison, 1990. Dions verkliga genombrott som popmusikstjärna skedde 1992 när hon spelade in temat till Disneys animerade film Skönheten och odjuret. Hon fortsatte med att spela in flera hits. Celine Marie Claudette Dion föddes...

Läs mer

Ariana Grande

Ariana är en tjej som är uppväxt i Florida i USA och till en början gjorde debut inom skådespelarbranschen redan årtalet 2008. Då var det just i musikaler som hon startade. Mellan årtalen 2010 och 2013 var hon dessutom anställd av Nickelodeon och medverkade i en serie med namnet, Victorious. Ariana är född årtalet 1993 och har sedan årtalet 2013 varit en succé inom musikbranschen. Hennes genombrott kom efter släppet av hennes debutalbum “Yours Truly”. Årtalet 2014 medföljde ännu mer succé efter att hon släppte en extrem succéhit med namnet...

Läs mer

Britney Spears

Vid något tillfälle har Britney Spears sagt att hon inte tycker om att definiera sig själv. Hon bara är som hon är. Flera gånger har hon också uttryckt en önskan om att bli en ikon som Madonna. Hon har kanske inte riktigt nått ända fram, men hon är på god väg. Mycket av hennes karriär och bakgrund är välkänt för de flesta. Hon har i princip levt ett liv på löpsedlarna och på senare år har papparazzicirkusen kring henne mest handlat om skandaler. När man numera hör talas om henne...

Läs mer

Kända musiker i världen

Alla har vi nog musiker vi beundrar. Vare sig det gäller pop och rock, klassisk musik eller jazz, så finns det en hel del som når kändisskap och framgång, musiker som med andra ord har det där lilla extra. Många är vi nog som önskar att vi själva skulle kunna spela som de riktigt talangfulla och framgångsrika musikerna som vi ser och hör. Inom alla genrer finns det de som nått lite längre och driver utvecklingen framåt, de som får status som ikoner. Med dagens verktyg som till exempel Spotify...

Läs mer

Beyonce

I dagens pop industri är Beyonce en världsstjärna. Hennes låtar spelas globalt och hon är en stor stor popikon vad gäller även mode och kroppsideal. Beyonce är helt enkelt en stark och inflytelserik person som förutom musiken även har medverkat i både TV och film. (mer…)

Läs mer

Klassisk musik

Den klassiska musiken finns över hela världen. Beroende på vilken världsdel man befinner sig i så låter den olika och kan även framföras på helt olika typer av instrument. Den klassiska musiken från Europa låter helt annorlunda än exempelvis den musik som kommer från Indien eller Kina. (mer…)

Läs mer

Musikens historia genom tiderna

Musik har alltid funnits i olika former under hela människans levnadstid. Det har varit musik för fest, jakt, böner, bröllop, begravning ceremonier. Musiken har alltid funnits även om instrumenten inte fanns med alltid. (mer…)

Läs mer

Lady Gaga

Lady Gaga föddes i mars 1986 på Lenox Hill-sjukhuset på Manhattan i New York. Inspirationen att använda artistnamnet Lady Gaga kom från Queens låt Radio Ga Ga. Hennes riktiga namn är Stefani Joanne Angelina Germanotta, hon har både italienska och franska rötter och växte upp i en italiensk-amerikansk familj. (mer…)

Läs mer

Alice Cooper

Alice Cooper föddes som Vincent Damon Furnier i Detroit, Michigan, 1948. Han är en amerikansk låtskriva och artist inom rockgenren. Namnet Alice Cooper var från början namn på ett band där han var frontfigur. (mer…)

Läs mer

Janis Joplin

Hon blev känd mycket tack vare sin unika, känsliga och hesa röst. Janis Lyn Joplin, född 1943 i Texas, dog alldeles för tidigt. I oktober 1970 hittades hon död i Hollywood. Den amerikanska sångerskan Janis Joplin var en av 1960-talets största. (mer…)

Läs mer